הצטברות מלאי עלולה להביא להצטברות מלאי מת שדורש שטח אחסון, זריקות של מוצרים פגי תוקף, הזמנות כפולות (מוצר קיים במלאי ומזמינים מוצר חדש) ועוד.
מלאי מהווה את אחד הנדבכים המרכזיים בפעילות מסעדות שלעיתים לא מקבל את תשומת הלב הנדרשת.
ניהול מלאי נכון יכול להוביל לירידה לניצול נכון של חומרי הגלם, צמצום זריקות, מניעת גניבות ושיפור ה- Food cost.
הדרך הנכונה והמהירה לנהל מלאי הינה באמצעות מערכת רכש ייעודית המותאמת לתחום העיסוק ונגישה און ליין מכל מקום.
בדיקה של סחורה שסופקה מול ההזמנה המקורית מציפה :
אחסון לא נכון של מוצרי מזון דוגמת בשר, דגים ומוצרי חלב עלול להביא לזריקות מלאי.
עבודה בשיטת (FIFO (FIRST IN FIRST OUT תעזור לשמירה על טריות המוצרים ותצמצם זריקות.
בכל אחסון סחורה חדשה שנתקבלה , העבירו את הסחורה הישנה לקדמת המדף ואת החדשה תעבירו לאחור.
לסיכום , אימוץ חלקי / מלא של עקרונות אלו יביא לשיפור בפעילות התפעולית , לצמצום זריקות ובזבוז ולשיפור משמעותי ב Food cost
רוצה להצטרף?
מוצרים ומידע מקצועי:
© כל הזכויות שמורות לרסטיגו בע״מ 2023