לייבור קוסט – עלות העבודה – הוא נתון קריטי להצלחת כל עסק ובפרט מסעדות, בתי קפה ועסקים אחרים במרחב הקולינרי
בעלי עסקים במרחב הקולינרי שולטים ב 2 מדדים אשר משפיעים בצורה ישירה על רווחיות שלהם :
עלות חומרי הגלם מול מחזור ההכנסות, כפי שהרחבנו במאמר פוד קוסט
עלות העבודה העובדים מול מחזור ההכנסות , כפי שנרחיב במאמר זה
עסקים רבים נוטים למדוד את שכר העובדים ברוטו מול מחזור ההכנסות וכך לחשב את עלות העובדים יחד עם זאת הם מתעלמים מפקטור מאוד חשוב -עלות מעביד.
עלות מעביד מבטאת את התשלומים הנוספים בהם נושא המעביד מעבר למשכורת ברוטו של העובד.
באופן טבעי ככל שה Labor cost נמוך יותר, מצבו של העסק טוב יותר שכן הוא נהנה משיעור רווחיות גבוה יחסית מצד שני, כל ניסיון לצמצם את הלייבור קוסט חייב להתבצע בזהירות מרבית.
ישנם מס' משתני אשר יכולים להוביל לצמצום ב labor cost ועלינו לנהל ברמה השוטפת:
לסיכום ניהול נכון של מסעדה ו- Labor cost מצריך מעקב יום יומי וקבלת החלטות על בסיס מידע און ליין.
ניהול המשאב האנושי הינו פעולה מורכבת המשקללת בתוכה מס' רב של מדדים, מומלץ מאוד להיעזר בפתרון טכנולוגי היודע לשקלל את הכנסות העסק אל מול הוצאות השכר והמזון ומציע פתרונות אפקטיביים בכף ידך .
הצטרפו עוד היום לעוד מאות מסעדנים בקדמת הטכנולוגיה וקחו את העסק שלך צעד נוסף קדימה.
רוצה להצטרף?
מוצרים ומידע מקצועי:
© כל הזכויות שמורות לרסטיגו בע״מ 2023